Meet the team: Kirsten

Wat is jouw rol binnen Skills & Brains?

“Je spot me niet vaak of op naast het veld, maar je kan me wel tegenkomen tijdens onze activiteiten met pen en papier in de aanslag. Ik houd me bezig met alle events in goede banen te leiden en samen met Max en Zeb ervoor te zorgen dat Skills & Brains de goede richting blijft uitgaan. Maar de échte voetbalskills laat ik aan Max en Zeb over.

Naast die praktische kant houd ik me vooral bezig met de wetenschappelijke basis van Skills & Brains. Ik vertaal de wetenschappelijke onderzoeken naar de praktijk om zo kwalitatieve workshops en activiteiten te kunnen organiseren.”

Wat heb je met voetbal?  

“Met voetbal op zich niet zo veel. Als ik moet kiezen tussen een voetbalveld of een turnzaal kies ik resoluut dat tweede.Tijdens mijn studie Sport-Wetenschappen leerde ik om tegen een bal te trappen in plaats van er over. En daar stopt het dan. Alhoewel… Wat mij interesseert in voetbal is het dat het veel meer is dan achter een bal lopen. Het is een sport die totaalontwikkeling toelaat. Je leert belangrijke vaardigheden die op en naast het veld van pas komen, en laat dàt nu net mijn passie zijn!”

Skills of Brains? 

“Allebei. Het één kan niet zonder het ander. Het is een torenhoog cliché, maar Skills & Brains sluit in mijn ogen volledig aan bij ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Door je brains te gebruiken ontwikkel je skills, door je skills in te zetten, train je je brain. Cliché, toch?”

Als ik niet met Skills & Brains bezig ben, ben ik…

“…series op Netflix aan het bingewatchen of ergens op een terras in Antwerpen aan het dineren met vriendinnen.”