‘Boost Your Talents’ Workshop 1

Hoe de eerste workshop rond talentontwikkeling in het moderne voetbal eraan toe ging? Een schot in de roos! Maar liefst 20 coaches uit België en Nederland woonden onze eerste workshop rond talentontwikkeling in het moderne voetbal bij. Een bijzonder publiek zo bleek: we ontvingen Belgische elite clubs zoals Racing Genk, OH Leuven en Lommel United. Ook enkele Nederlandse coaches van AFC Ajax en FC Utrecht kwamen speciaal voor deze workshop naar Antwerpen. En het werd nog straffer: ook trainers uit andere sporten zoals volleybal waren present. De brede waaier aan achtergronden en diverse sporten resulteerde in waardevolle interactie en interessante visie op ons favoriete spelletje – hoe kan het ook anders – voetbal.  

Waarom ben jij trainer geworden?” was de eerste, schijnbaar eenvoudige vraag waarmee we de workshop aftrapten. Achter deze onschuldige vraag schuilde de golden circle theory van Simon Sinek. Een essentiële theorie die wij naar het moderne voetbal vertaalden. Na Sinek was het de beurt aan andere thema’s als groeimindset, zelfregulatie, leervermogen en techniektraining. Het werd een uitdagende uiteenzetting waarbij deelnemers vier uur lang werden uitgedaagd om tot nieuwe inzichten te komen en de theorie te vertalen naar de werking binnen hun club.

Af en toe een kop koffie en enkele breinprikkels zorgden voor voldoende actie voor de deelnemers en voor ons: wie vond als eerste de poort? Wie kon de Life Kinetik tennisbal oefening? Hoe verliep de gekruiste coördinatie? “De opdrachten waren moeilijker dan ze er op het eerste gezicht uitzagen”, aldus ons publiek.

Bedankt aan alle deelnemers voor de aanwezigheid en het vertrouwen!

  • Wil je er volgende keer graag zelf bij zijn? Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Hou onze Facebookpagina en website in het oog!
  • Heb je zelf suggesties of boeiende ideeën die je met ons wil delen? Wij staan te popelen om aan de slag te gaan en verdere workshops en lezingen te geven. Laat van je horen door een mailtje te sturen naar info@skillsandbrains.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *